Vielse / bryllup

Henvendelse skal ske til sognepræsten. Ved en samtale forud for vielsen gennemgås det, der sker i kirken, herunder vielsesritualet. Ved denne samtale aftales også de salmer, der skal synges ved vielsen. Den danske Salmebog benyttes i kirken, og har man andre salmeønsker skal disse medbringes til samtalen. Til vielsen skal der normalt synges fire salmer

Parret bør i god tid før brylluppet logge ind på www.borger.dk med hvert deres nem-id og indgive en ægteskabserklæring. Derefter udsteder kommunen en prøvelsesattest, som er dokumentation for, at parterne opfylder ægteskabslovens betingelser for at indgå ægteskab. Præsten må ikke foretage vielse i kirken, hvis ikke en sådan prøvelsesattest foreligger. Attesten er kun gyldig i fire måneder.

Vielser kan også foretages udenfor kirken, fx i en have. I det tilfælde skal man selv sørge for alt det praktiske herunder musik. Ønskes en udendørs vielse skal man henvende sig til sognepræsten.