Fredagscafé 23. november

Fredag den 23. november kl. 9.30: ”Gamle Knudsen og hans datter”.
På Hjordkær Kirkegård står en sten for Therkel og Anna Elisabeth Therkelsen. Deres barnebarn Lars Therkelsenhar skrevet en bog om Anna Elisabeth og hendes far, som er model for er en figur i Karen Blixens bog ”Min afrikanske far”, Gamle Knudsen. I juni udkom bogen med bl.a. Peter Aarups korrespondance med sin datter, og det skal vi høre mere om denne formiddag, hvor man også kan købe bogen.

Syng julen ind

Traditionen tro synger vi julen ind. I år er det onsdag den 5 december kl. 19.30 i kirken. Alle er velkomne til at lytte til vores AdHocKor og vore to hustrompeterer Jes Simonsen og Kennet Rasmussen – og til selv at synge med. Robert siger også lidt, og vi skal alle synge. I år er Ad Hoc koret sat sammen af en masse glade sangere fra Hjordkær under ledelse af Hanne Kristesen og Kennet Rasmussen. Efter en times tid i kirken er alle velkomne til æbleskiver i Missionshjemmet.

Adventsfest

Onsdag den 12. december kl. 14.30 holder vi adventsfest, som starter med en kort gudstjeneste og fortsætter med kaffebord i Missionshjemmet, hvor menighedsrådet er vært. Ved gudstjenesten og det efterfølgende samvær medvirker Basse-koret under ledelse af Bent Boysen. I koret synger også gode folk fra Hjordkær.

Juleafslutning for de helt små

Der er mange småbørn i Hjordkær, så I år laver vi to julearrangementer for de helt små i december. Det ligger på de dage, der alligevel er arrangement for dem.

Torsdag den 6. december kl. 09.30 fejrer vi babyjul sammen med de offentlige dagplejere og småbørnsgruppen fra Hjordkær Børnehus – og vil gerne invitere alle hjemmegående forældre med deres spædbørn til at være med.

Torsdag den 13. december kl. 09.30 fejrer vi babyjul sammen med de private børnepassere og småbørnsgruppen fra Smilehullet.

Børnehaverne fejrer jul i kirken

Torsdag den 13. december kl. 14.30 kommer børnehaven Smilehullet og fejrer luciadag og synger julesalmer i kirken.

Torsdag den 20. december kl. 10.30 kommer Hjordkær Børnehus og holder juleafslutning i kirken.

Skolens juleafslutning i kirken

Tirsdag den 19. december kl. 08.30 og 09.30 kommer elever og lærere fra Hjordkær Skole og slutter året af i kirken med julesalmer og juleevangeliet.

Juleaften

Mandag den 24. december: I år er der fire gudstjenester. Så hvis du har hørt, at der sikkert ikke er plads juleaften, så passer det ikke i år. Gudstjenesterne er kl. 11.00, 13.00, 14.30 og 16.00. Hver gang synger vi de gode, gamle julesalmer, men der er også noget, der adskiller gudstjenesterne fra hinanden. Ved den tidlige gudstjeneste er der dukketeater for de mindste børn, som vi kender det fra spaghettiguds-tjenester. Ved de følgende to bliver der forhåbentlig krybbespil ved et ad Hoc børnekor. Den sidste er ganske klassisk, som man kender det fra tidligere. Så der er noget for enhver smag juleaften, og der er plads til alle!

Nytårsdag

Tirsdag den 1. januar, nytårsdag, kl. 16.00: gudstjeneste. Der er som tidligere år en skriftemålsgudstjeneste, hvor der er mulighed for at begynde året med at starte på en frisk. Når vi ser tilbage, er der meget, vi ikke fik gjort, selv om vi gerne ville, mange nytårsfortsætter, der ikke blev til noget. Nytårsdag er en god dag at lægge det gamle bag sig og se fremad, og det vil vi gøre i fællesskab. Efter gudstjenesten serverer vi et glas champagne og en bid kransekage.

Fredagscafé

Fredag den 25. januar kl. 9.30

Sognepræst Robert Strandgaard Andersen har været i Nepal, og vi skal se billeder og lære om landet og troen på verdens tag. Otte af verdens 10 højeste bjerge ligger i Nepal. Hinduismen og buddhismen fylder meget i billedet, men den kristne kirke vokser meget på trods af antikonverteringslove.

Fredagscafé

Fredag den 22. februar kl. 9.30

Sognepræst Morten Vibert fra Rise sogn var som teologistuderende i Afghanistan for at arbejde på KFUM’s soldaterhjem, hvor de udsendte soldater kunne få en pause og en snak og lidt hjemmebagt kage. Morten fortæller om arbejdet og udfordringerne, også når soldater dør.