Gudstjenester

1/9 – 11. s. e. trin.

kl. 10.30 Robert Strandgaard Andersen

8/9 – 12. s. e. trin.

kl. 10.30 Robert Strandgaard Andersen – besøg af kor fra Tanzania, kirkekaffe

Ægteskabswellness

Syv dates for par

Syv aftener, hvor man sammen med sin ægtefælle sidder og spiser et lækkert måltid mad. Efterfølgende er der oplæg og samtale mellem ægtefæller, ikke gruppesamtaler. Det er et kursus, som giver gode redskaber og sætter tanker i gang, og det er ikke at forveksle med parterapi.
Målet med ægteskabskursus er at skabe gode relationelle vaner, som kan hjælpe parrene med at vokse tættere sammen og hjælpe til, at ægteskabet vokser hele livet igennem.

Tilmelding senest 29. august til Robert S. Andersen rsa@km.dk, tlf. 5042 7987.

Start torsdag den 12. september

→ klik og se flere oplysninger

30. august kl. 9.30 – formiddagscafe

Kom med en tur til Israel

8 uger i Jerusalem! Arbejds- og trosfællesskab, undervisning, ture og oplevelser!

Lisa Oslo Jensen fra Tørring fortæller om Yad va Lev senior. Yad va Lev betyder hånd og hjerte, og det er Ordet og Israels volontørarbejde i Israel. Gennem praktisk arbejde rækkes evangeliet til det jødiske folk. Foruden arbejdet, er der mange gode oplevelser og god information – det er også en del af konceptet. Lisa er søster til Vibeke Oslo Rasmussen, som bor her i Hjordkær.

Spaghettigudstjeneste

Fredag den 30. august mødes vi igen til spaghettigudstjeneste.

Spaghettigudstjenester starter kl. 17.00, og efter en kort gudstjeneste spiser vi sammen. Vi er færdige kl. 18.30, så alle kan nå hjem til Disneysjov, eller hvad weekenden ellers byder på.

Tilmelding til rsa@km.dk, men selv uden tilmelding er man selvfølgelig velkommen.

Babysalmesang

Næste hold babysalmesang begynder den 5. september kl. 10.30. Vi mødes i kirken, hvor vi synger, danser og vugger salmernes stemninger ind i de små, som oplever med alle sanser.

Bagefter går vi over i konfirmandhuset og får kaffe/the til lidt kiks og frugt. Det forløber over 8 gange og er ganske gratis. For mere info og tilmelding kontakt Christa på tlf. 60 64 64 03.

Besøg fra Tanzania

Til gudstjenesten søndag den 8. september får vi gæster fra Tanzania. Det er et kor på 12 mand, som hedder Punda Milia koret, Zebrakoret. De tilhører den lutherske kirke i Tanzania og kommer fra Dar es Salaam. De er i Danmark i 14 dage, i Sønderjylland og andre steder. Hernede skal de også medvirke til Haderslev Stifts landemode, dvs. stiftets årlige møde for alle præster og menighedsrådsmedlemmer. Det er noget af et privilegium, og vi håber mange har lyst til at være med til en gudstjeneste, hvor rytmerne kommer noget mere i gang, end de normalt er.

Morgenkaffe med konfirmanderne

Igen i år har vi morgenkaffe med konfirmanderne, hvoralle der har lyst til at møde dem kan få en rundstykke og en snak med dem og de med andre kirkegængere. Det er samme dag, som koret fra Tanzania kommer, altså søndag den 8. september, og det er en time inden gudstjenesten, altså kl. 09.30 i konfirmandhuset. Alle er velkomne, og konfirmanderne er som altid søde og rare.

Høstgudstjeneste

Søndag den 22. september holder vi høstgudstjeneste i Hjordkær Kirke. Det er en gudstjeneste for hele familien, som starter med, at børn fra sognet sammen med åretskonfirmander bærer frugt og grønt ind i kirken. Gudstjenesten holdes, så alle generationerkan være sammen i kirken, og den afsluttes med høstfrokost og høstfest, som menig- hedsrådet inviterer til sammen med HM/IM. Spisning og fest foregår i Missionshjemmet. Til høstfesten holder vi en sjov auktion, hvor vi sælger de blomster samt det frugt og grønt, der har pyntet kirken. Der indsamles som altid en gave, et såkaldt høstoffer, under gudstjenesten. Pengene går til forskellige øremærkede organisationer som f.eks. spejderne i Hjordkær, og der ligger konvolutter i våbenhuset, som kan bruges til gaven. På konvolutten kan man også påføre et andet formål end de fortrykte, som ens penge skal gå til. Vi plejer at samle omkring 10.000 kr. ind. Efter gudstjenesten inviterer menighedsrådet og Missionsforeningen – IM som nævnt til høstfrokost i Missionshjemmet. Pris 50 kr. pr. voksen.

Mercyships

27. september 2019 kl. 9.30.
Africa Mercy er et kristent hospitalsskib, som lægger til i havne i Vestafrika for at yde gratis lægehjælp og behandling til lokalbefolkningen. Mette og Jørgen Nørrelykke Nissen har i to kortere perioder arbejdet på skibet. Jørgen & Mette er nu pensionister men har tidligere arbejdet som henholdsvis praktiserende øjenlæge / sekretær i Aabenraa. De vil fortælle og vise billeder fra Cameroun og Guinea. De oplevede at gøre en forskel sammen med ca. 450 andre internationale medarbejdere fra ca. 40 forskellige nationer. Kontrasten til Danmark er næsten ubeskrivelig!

Spaghettigudstjeneste og dåbsjubilæum

Den 4. oktober kl. 17.00 holder vi spaghettigudstjenesten og fem års dåbsjubilæum for dem, som blev døbt i 2014. Bor man her i sognet og har man et barn, der er døbt det år, kan man tilmelde sig ved sognepræsten på rsa@km.dk – også selvom barnet ikke er døbt i Hjordkær.

Pizzagudstjeneste

Kan man godt holde aftensgudstjeneste og spise pizza sammen bagefter? Det vil vi prøve af søndag den 6. oktober kl. 17.00. Gudstjenesten er ikke en børnegudstjeneste, men er for alle aldre. Inden gudstjenesten tæller vi kirkegængere og bestiller pizza til alle. Pizzaerne spiser vi i kirken efter gudstjenesten, og det skal vist også lige prøves, før vi ved, om det er en god ide. Det koster 30 kr. pr. mand, og det er for en halv pizza og noget at drikke. En oplagt mulighed for dem, der synes, at 10.30 er for tidligt. Der er ingen tilmelding.

Julekor

- et samarbejde med Bjolderup/Uge sogne

Sammen med organist i Bjolderup/Uge kirker, Anette Mouritsen, vil vi i år lave et julekor til at synge julen ind i vores kirker. Alle er meget velkomne til at være med.

Vi øver i Konfirmandhuset mandage kl. 19.00 - 21.30, og hver gang er der opvarmning af krop og stemme og korøvelse med kaffepause og kage. Vi vil forsøge at sammensætte et program, der giver tilpas udfordringer til både nye og mere øvede korsangere – så kom trygt og vær med!

Opstart mandag den 21.oktober kl. 19.00 – 21.30 i Konfirmandhuset. Derefter mødes vi hver mandag og slutter sæsonen af med at synge julen ind i Uge kirke den 1. december kl. 14 og i Hjordkær kirke den 5. december kl. 19.

Flere oplysninger og tilmelding til Christa Meilandt organist@hjordkaerkirke.dk.

Deltagelse er gratis! Blot man medbringer gå-på-mod og godt humør ϑ

Syng Kim Larsen sange

Onsdag den 23. oktober kl. 19.00 får vi besøg af GAZVæRK. Sammen vil vi synge Kim Larsens sange. Netop den dag kunne Kim Larsen være fyldt 74 år.

Kom og vær med til en festlig musik-gudstjeneste!

Aftenen slutter med kaffe/the i våbenhuset.

Streetworker

25. oktober 2019 kl. 9.30
Unge kan bøvle med mange ting, og kommunen har ansat nogle voksne til at hjælpe dem. En af dem er Karina Blom, som er streetworker i Aabenraa kommune, med bl.a. Hjordkær som sit område. Arbejdet hører ind under SSP i Aabenraa kommune, som står for Skole, Socialforvaltning og Politi. Hun færdes med de unge for at hjælpe dem med det, de bøvler med, fx kærester, forældre, lærere eller misbrug. Hun vil fortælle om arbejdet og om udfordringerne ved at være ung i dag.

Åbne Døre – om kristnes vanskelige kår andre steder i verden

22. november 2019 kl. 9.30
Forfølgelserne af kristne rundt om i verden er større, end vi aner. Det samme, som vi fejrer frit og uden modstand søndag efter søndag, det kan andre steder koster liv og førlighed eller kontakten til familien. Åbne Døre er en organisation, som arbejder med at støtte de forfulgte kristne og oplyse om deres kår hjemme i Danmark. Sognepræst Kim Legarth ved Haderslev Domkirke sidder i ledelsen for Åbne Døre og kommer forbi og fortæller, også ting, som man egentlig hellere ville være uvidende om. Men kom og lær, og hør om andre, som misunder os vores frihed.