Næste gudstjeneste

27/8 - 11. s. e. trin.

10.30 RSA
19.00 RSA

3/9 - 12. s. e. trin.

10.30 RSA

10/9 - 13. s. e. trin.

10.30 RSA

Kirkegården

Initierer fildownloadvedtægter

Initierer fildownloadtakster

Fredagscafe 25. august

Et liv, når det for alvor skal være sjovt

Fredag den 25. august har vi igen ordinær formiddagscafe. Vi får besøg af sognepræst Jørgen Johansen fra Hejnsvig, som udover at have været flymekaniker og tryllekunstner nu også er endt som sognepræst. Vi får smag på lidt af hvert denne formiddag, både sjov, alvor og lidt trylleri.

Vi strikker Dåbsklude

Har du lyst til at komme forbi, så mødes vi igen i konfirmandhuset og strikker dåbsklude.

Pind str. 2½ - 3 medbringes. Eget strikketøj må gerne tages med. Der vil være kaffe på kanden.

4. september kl. 19.00

2. oktober kl. 19.00

6. november kl. 19.00

Babysalmesang

Mors og fars stemme er noget af det første og vigtigste, det lille barn lærer at kende. Derfor er det på en særlig måde dejligt at synge sammen med sit barn.

Få gode ideer til at synge med og for dit barn og nyd nærværet og øjenkontakten med dit barn ved at komme til babysalmesang. Det foregår i kirken, hvor børnene er i centrum, og det er også en god begyndelse og hjælp til dåbsoplæring for de allermindste.

Udover kendte salmer og remser synger vi også lette børnesange.

Vi bruger orgel, klaver og rytmeinstrumenter, så børnene får en oplevelse af både musik og sang.

Efter ca. 40 min. går vi over i konfirmandhuset, hvor vi bruger ca. 40 minutter på kaffe eller te og lidt kiks og frugt, og her er der også tid til snak, bleskift og amning.

Babysalmesang er et tilbud til babyer fra ca. 3 til 10 måneder og deres mor eller far eller evt. bedsteforældre. Det foregår torsdag formiddag kl. 10 med start den 21. september og 8 uger frem.

Det er gratis at deltage.

Babysalmesangen ledes af Vibeke Rasmussen 2236 3867 og Hanne Kristesen 5193 6385.

Tilmelding helst på mail til Hanne Kristesen. Mail: Åbner vindue til at sende en mailhrk(at)blaakors.dk

Korprojekt: ”Høst”

Så er der igen brug for sangere i alle aldre, med eller uden kor-erfaring, mænd såvel som kvinder! Målet er at få samlet et ad hoc kor, som kan medvirke ved høstgudstjenesten den 24. september kl. 10.30.

Afsæt blot tre aftener til at øve: torsdage d. 7., 14. og 21. september. Hver af aftenerne kl. 19.30-21.30. Det bliver sjovt, rart og hyggeligt, og resultatet bliver helt forrygende!

Deltagelse er gratis. Tilmelding på Åbner vindue til at sende en mailomouritsen(at)gmail.com

Husk: Det er godt at synge!

Høstgudstjeneste 24. september

Høstgudstjeneste i Hjordkær Kirke for hele familien

Det starter med, at børn fra sognet sammen med årets konfirmander bærer frugt og grønt ind i kirken.

Gudstjenesten holdes, så alle generationer kan være sammen i kirken, og den afsluttes med høstfrokost og høstfest, som menighedsrådet inviterer til sammen med HM/IM. Spisning og fest foregår i Missionshjemmet.

Pris for høstfrokost: 50 kr. pr. voksen.

Fredagscafé 29. september kl. 9.30

Når døden rammer. Bedemand Peter Skøtt og advokat Henrik Lüth fortæller om det, der sker i forbindelse med dødsfald, både når det gælder forberedelse til begravelser, arveret og  andre ting, som mange pludseligt og uventet kastes ud i uden at være forberedt.

Korprojekt: ”Syng julen ind”

Så er det tid til endnu en omgang ad hoc kor. Her er der brug for sangere i alle aldre, med eller uden kor-erfaring. Det vigtigste er lysten til at synge!

Afsæt fem aftener til at øve: torsdage fra den 26. oktober og gennem november måned. Hver af aftenerne kl. 19.00-21.30

Initierer fildownloadse mere

Fredagscafé 27. oktober kl. 9.30

Reformationen og os. Sognepræst Jørgen Jørgensen fra Aabenraa fortæller lidt om, hvor han i god reformatorisk stil er gået nye veje for at gøre kristendommen åben og levende, og denne formiddag står i reformationens tegn.

Reformationsfestgudstjeneste 29. oktober

Vi holder højmesse som sædvanlig, men det bliver en fest, og der skal synges både ægte Luthersalmer og nye salmer for at fejre, at reformationen stadig lever.

Festaften med Luther-lagkage 31. oktober

På selve dagen for reformationen er menighedsrådet vært ved et kagebord med Luther-lagkage. Sognepræsten holder et muntert oplæg om reformationen, og der bliver sang og festlig stemning.

Katharina Luther – munkens brud

Den 10. november kl. 19.00

I forestillingen møder vi Luthers kone, Katharina, netop som Luther er død, og hun kommer ind i slotskirken i Wittenberg. Luther har via testamente sikret, at deres børn kan blive sammen med deres mor - men lovgivningen vil ikke anerkende, at en enke beholder sine børn. Forestillingen bliver hendes forsvarstale overfor publikum, hvor hun fortæller sin spændende og smertefulde livshistorie. Forestillingen viser reformationens konsekvenser for en konkret kvindes liv – samtidig hører vi om Luthers reformerende tanker og handlekraft.

Forestillingen sættes i musik med sære, kendte og finurlige instrumenter tilsat reformerende guitarpedaler og loopmaskine og afspejler det autentiske tidsbillede, bygger bro, rammer forestillingens karakterer ind og udvikler sig til et nutidigt lydbillede. Musikteatret TRIOfabula og Måle Fortælleteater er estimerede turnéteatre og har skabt forestillingen i fællesskab.

Anette Jahn: manus og Katharina Luther

Tine K. Skau: musikdramatiker, komponist og musiker

Instruktør: Peter Kunz

Levende musik, levende fortælling og spil-levende kulturhistorie!

Læs mere på Åbner eksternt link i et nyt vinduewww.tinekskau.dk og Åbner eksternt link i et nyt vinduewww.maalefortaelleteater.dk

Fredagscafé 24. november kl. 9.30

Bibelen – verdens mest læste bog. Vi får vi besøg af Bodil Skjøtt. Hun er teolog og generalsekretær for Israelsmissionen. Hun er en levende og medrivende fortæller og vil hjælpe os til at forstå, hvorfor bibelen stadigvæk i dag oversættes til nye sprog og er så læst, som den er. I Danmark står der en bibel i de fleste hjem, og Bodil hjælper med at støve den af.

Syng julen ind

Torsdag den 30. november kl. 19.00 følger vi den gode tradition og synger julen ind i kirken.

Efterfølgende er der kaffe og æbleskiver i Missionshjemmet.

Adventsfest 8. december kl. 14.30

Vi starter adventsfesten i kirken og fortsætter i Missionshjemmet, hvor menighedsrådet er vært ved kage og kaffe.

Vi får i år besøg af Rødekro-koret, som også folk fra Hjordkær synger med i.

Sognepræsten optræder desuden på slap line.

Spaghettigudstjenester

Kirken er også for børn.

- vi mødes udvalgte fredage kl. 17

- vi holder gudstjeneste i børnehøjde

- vi spiser sammen

- det er hyggeligt og sjovt

- vi er færdige kl. 18.30

- det koster 25 kr. for voksne at spise med

- det er gratis for børn

8. september kl. 17.00

6. oktober kl. 17.00

3. november kl. 17.00


Indsamling i kirken hver søndag

Der holdes indsamling i kirken hver søndag. Bidrag til indsamlingen kan lægges i kirkebøssen ved døren eller via MobilPay på tlf. +45 40 33 81 35. Giv gerne en gave. Derved støtter du følgende:

August

Menighedspleje

September

Høstoffer

Oktober

Danske Sømands- og Udlandskirker

MobilePay

Bemærk, at der er nu mulighed for at overføre penge ved indsamlinger i kirken via MobilePay på mobil nr. +45 40 33 81 35